13 Mart 2012 Salı

Özgürlük için Hem Türkçe Hem Kürtçe

Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak adına 11 Mart
Pazar günü Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar özgürlükleri için yürüdüler.
11 Mart Pazar günü saat 12:00 sularında gruplarının yanında yer almaya başlayan kadınlar, kendi gruplarında sloganlar atarak yürüdü ve Kadıköy meydanında bir araya geldiler. Her köşe başında onlarca polis bekledi. Çok sayıda kadın örgütünün bulunduğu yürüyüşde Kürt kadınlar çoğunluktaydı. Feministler, üniversite öğrencileri, BDP Fatih İlçe Kadın Meclisi, Yurtsever Genç Kadınlar, Ataşehir BDP Kadın Meclisi, Okmeydanı Kadın İnsiyatifi, Beyoğlu Kadın Meclisi, BDP Beykoz Kadın Meclisi, Kürecik halkı, İstanbul Kesk’li Kadınlar, TMMOB’li Kadınlar, AKA-DER Kadın Faaliyeti, Halkevci Kadınlar, Devrimci İşçi Partili Kadınlar, EDP’li Kadınlar, Emekçi Hareket Partili Kadınlar, Emek Partili Kadınlar, Gençlik Muhalefeti’nden Kadınlar, ÖDP’li Kadınlar, Sosyalist Kurtuluş Kollektifi’nden Kadınlar, Sosyalist Partili Kadınlar gruplarından bir çok kadın orada bulundu.
Küçük bir grup “Öcalan’a özgürlük” sloganları atsa da hemen susturulup günün amacından sapmayı engellendiler. Kadın polisler, gösteri meydanına her gelen korteji “Hoşgeldiniz” diyerek karşıladılar. Gösteri alanına basından olanlar hariç erkekler alınmadı, giriş yapan gruplardaki kadınların çantaları ve üstleri arandı.
Sosyalist Partili Kadınlar Grubu’ndan Zehra Aras bu yürüyüş hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “ Ben yürüyüşe erkek egemen zihniyete karşı biz de varız demek için, diğer kadınlarla bir olmak için geldim. Ben amacıma ulaştım ama yürüyüş kendi amacına ulaşacakmı bilemiyorum. Kadın yürüyüşleri medyada çok önemsenmiyor. Ancak yürüyüşün tek amacı ses duyurmak değil.
Biz kadınlar yanyana olmanın keyfini yaşadık.”

Meydanda toplanıldıktan sonra kadınlar, gösteriler başlamadan önce şiddetten ölen kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Daha sonra hem Kürtçe hem Türkçe konuşmalar yapıldı. Gösteride daha çok Kürtçe şarkılar söylenip, halaylar çekildi. Soğuk hava ve aniden başlayan yağmur, kadınlara kendi günlerini kutlamaya engel olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder