22 Aralık 2011 Perşembe

Etik, Mahremiyet ve Sosyal Medya

  Mahremiyetin sosyal medyada ne kadar dikkat edildiği şüpheli.
  Ne kadar fon aldığımız, tıbbi bilgilerimiz, internette kullandıklarımız, cinsel tercihlerimiz, siyasal görüşlerimiz mahremiyet çeşilerindendir.Bazı insanlar cinsel tercihlerini, siyasal görüşlerini ya da kişisel aktivitelerini herkesle paylaşmak istemeyebilirler. Ancak sosyal medyada artık fazla görünürüz, mahremiyetimizi çok zor sağlayacak duruma geldik. Mahremiyetimizi tekrar kazanmak için adeta savaş veriyoruz.
Günümüzde kimse kimseye güvenmiyor, ilişkilerimizde bile birbirimizi boğuyoruz ("Nerdesin?, baktım orda değildin..") Facebook'taki yer paylaşımları ya da diğer takip mekanizmalarından dolayı artık kendi elimizle mahremiyetimizden vazgeçmiş durumdayız.
Ayrıca internette bağlantı kurduğunuz şirketler birbirlerine müşteri listesi satıyorlar ve size ait olan istedikleri bilgilere ulaşabiliyorlar, bilgileriniz geniş bir alana yayılıyor.
Ve tabi attığınız bir tweetten dolayı hakkınızda suç duyurusu açılabiliyor, anında aranabiliyor ve uyarılabiliyorsunuz. Facebook'ta yazdığı yorumdan hapse atılan ya da Twitter'da attığı tweetten dolayı üniversiteden atılan öğrenciler var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder